Product


MINERALEN


We hebben naast een uitgebreide collectie mineralen ook een aantal zeer bijzondere, wat grotere mineralen. Waaronder een zeer mooie en gave rookkwartsgroep, een aantal grote pyrietgroepen (Peru en Logroño), een buitengewoon mooie mesoliet, zwaluwstaartcalciet, een mooie gave roze danburietgroep, blauwe bariet op rodochrosiet, een grote groep met pyriet, sfaleriet, calciet en vivianiet van Trepca, Roemenië, Fluoriet met calciet op honingsfaleriet uit Tennessee, en een prachtige groep met vanadeniet op bariet.

Mineralen ontstaan meestal uit elementen (koper, ijzer, zwavel, zuurstof, silicium etc.) die in het binnenste van de aarde aanwezig zijn. Wanneer deze elementen, ondermeer onder invloed van druk, hitte, verwering, oxidatie, sedimentatie of een combinatie daarvan, versmelten, dan vormen zich verbindingen die we "mineralen" noemen. De vorming hiervan verloopt voor de verschillende verbindingen (chemische samenstelling) altijd volgens een vast kristallisatiepatroon. Zo zijn er 7 kristalsystemen, kubisch, trigonaal, tetragonaal, hexagonaal, orthorhombisch, monoklien en triklien waarbinnen alle mineralen kristalliseren. Fluoriet, granaat en pyriet maar ook diamant kristalliseren altijd in het kubisch systeem. Bergkristal en toermalijn vallen in het trigonale systeem en topaas en celestien in het orthorhombisch kristalsysteem.

Bij het determineren van mineralen helpt de vaststelling van het kristalsysteem ons, naast andere hulpmiddelen zoals kleur, hardheid, soortelijk gewicht, streepkleur, brekingsindex, glans, e.a.
SIERADEN


Onze collectie sieraden bestaat een groot aantal colliers van bekende en minder bekende edelstenen waaronder een aantal in Duitsland geslepen colliers. Verder  verkopen we ook door ons ontworpen colliers samengesteld uit mooie en bijzondere edelsteentjes zoals toermalijn, tanzaniet, zirkoon, spinel, apatiet, smaragd, aquamarijn, chroomdiopsiet, lapis lazuli, turkoois, larimar enz.

Naast de colliers bestaat onze collectie sieraden uit ringen, oorsieraden, broches en hangers met eveneens bekende en minder bekende edelstenen.


FOSSIELEN


We hebben fossiele vissen, trilobieten, veel ammonieten, belemnieten, haaientanden, sauriërtanden en versteend hout. Er zijn nog een paar fossiele vissen(Dyplomystus) in kalkzandsteenlei uit de Green River Formation/ Wyoming/USA en stukjes barnsteen en copal met daarin insectfossielen.


Fossielen zijn versteende restanten van organisch leven van lang geleden. Fossielen uit de laatste ijstijd (ongeveer 20000 jr. geleden) beschouwt men als zeer recent. Uit het Siluur (ca. 400 miljoen jr. geleden) als oude fossielen.

Barnsteen is fossiele hars van pijnbomen. "Oostzee-barnsteen" is afkomstig van de Baltische kust (voornamelijk Polen) en is gevormd in het Eoceen, zo'n 50 miljoen jaar geleden.
DIVERSEN


Onze collectie proberen we ook regelmatig aan te vullen met voorwerpen, gemaakt van edelsteen. We hebben dierfiguren, schalen, dozen ,eieren en kogels van verschillende steensoorten.  Daarnaast hebben we heel veel mooie trommelstenen. Als we trommelstenen inkopen, zoeken we altijd met grote zorgvuldigheid de mooiste trommelstenen uit en we proberen de collectie nog steeds uit te breiden. We worden zelf nog steeds verrast door de mooie kleuren en schakeringen. We hebben ook nog steeds een aantal mineralen en fossielen voor de kinderen en kleine cadeautjes, maar het accent is met de nieuwe opzet iets meer op de mineralen en mooie sieraden komen te liggen.


DE AQUAMARIJN

MINERALEN en SIERADEN